Rituelen
&
Ceremonies

Een diepere betekenis

Een ritueel geeft een diepere betekenis aan een bepaalde gebeurtenis. Middels verschillende ceremonies worden deze diepere betekenissen vastgelegd, bekrachtigd en nog eens benadrukt.

Ontmoet jouw Krachtdier | Sjamanistische Reis

Krachtdieren zijn spirits in de vorm van dieren. Ze beschermen, helpen en geven inzicht in ons dagelijks leven, onze trancereizen, dromen en visioenen.

Het bondgenootschap dat je vormt met jouw krachtdier(en) is niet willekeurig of toevallig. Het dier dat tot je komt mag zijn wijsheid met jou delen. Het komt tot je omdat de persoonlijkheidskenmerken deels overeenkomen met de jouwe of dat de karakteristieken en kenmerken dat het met zich meebrengt diegene zijn die jij mag ontwikkelen.

Bufo Alvarius | Sonora Toad

Het gif van de Bufo is een ander hulpmiddel voor zelfontdekking, het is alsof je bewustzijn zonder identiteit wordt. Wat betekent dit: Bewustzijn worden zonder identiteit? Allereerst word je het niet. Je herkent dat het altijd zo is geweest en wordt uitgenodigd jezelf te openen voor het perspectief dat wie je bent ‘vals’ is en dat een fundamentele heridentificatie nodig is. Een sjamaan zal de wedergeboorte gebruiken als metafoor voor deze heridentificatie.

Zweethut

Zweethut ceremonies gaan over meer dan alleen zweten: het zijn zuiveringsrituelen die wereldwijd voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid.

Onze ceremonies worden gegoten volgens de Noordwest-Europeese traditie. Een traditie die lang geleden verloren is gegaan onder invloed van de kerk en welke in ere wordt herstelt door allen die op dat moment de zweethut betreden. Samen vertragen en voelen wat er nodig is in het moment, dienend aan ons als groep, als geheel. De intenties van onze ceremonies zijn verbonden aan de natuur, elementen, jaargetijden, hemellichamen en dieren.

Firemakers | Way of the Peaceful Warrior | Mannengroep

Mannen hebben elkaar nodig en er kunnen niet genoeg redenen zijn om bijeen te komen. Wanneer mannen onder elkaar zijn komen verborgen delen naar boven, delen die we enkel dan kunnen ont-dekken en integreren. Tijdens het samenkomen worden ze verwelkomt zonder oordeel, met liefde en begrip.

We ont-moeten elkaar vanuit de essentie om zo met elkaar te delen over het leven en te ontdekken wie we werkelijk zijn. De samenkomsten ontstaan door aandacht te geven aan wat gevraagd wordt vanuit de groep of een individu.

"Alles dat we horen is een mening, geen feit. Alles dat we zien is een perspectief, niet de waarheid."